måndag 26 juli 2010

SEO & hörsägen

En gång ibland stiger en SEO-guru fram och sprider budskapet om SEO och synlighet på sökmotorer. I sin tur sprids detta budskap vidare och antar formen som en hörsägen. Man får höra att någons kompis har hört någon sprida nya budskap om SEO. Till sist blir det svårt att egentligen avgöra vart budskapet egentligen kommer ifrån.

Men med en eftertanke så har all vetenskap en grund i hörsägen. Legitim vetenskap om vad som förekom innan vi fanns. All vetenskap är under ständig utveckling. Skulle man då inte kunna relatera till vad som skett tidigare. Man skulle vara tvungen att repetera varje slutledning på egen hand. Utan hörsägen skulle varje person börja med en tom tavla inom SEO och andra vetenskaper.

Men det finns ju naturligtvis både för och nackdelar när det kommer till andrahandsinformation inom SEO. Fördelen är ju naturligtvis att det handlar om grunden inom all vetenskap. Det är så det gått till i urminnes tider. Men nackdelen är dock att det handlar om en bred vetenskap och även experter inom SEO kan ha fel ibland. Speciellt inom ett så ungt och outforskat ämne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar