måndag 4 april 2011

Sökmotoroptimering - Google lanserar "gilla-knapp"

I takt med att sociala medier vinner allt större mark på internet och i våra liv har nu Google presenterat sitt svar på Facebooks "gilla-knapp". Men vad har det egentligen för betydelse för världen av sökmotoroptimering?

SEO.com beskriver om Googles +1-funktion som ett slags röstningssystem som skall kunna gynna hemsidor med ett bra innehåll. +1 fungerar som så att du helt enkelt röstar på sidor, videor, bilder. Röster som sedan ska presenterar i SERPen.

Funktionen fungerar ännu inte för alla användare. Men om du har ett konto kan du aktivt välja att bli en del av experimentet.

Vad innebär då detta för världen av sökmotoroptimering? Google säger själva att data från +1 kommer att påverka SERPen. Men det kommer dröja ett tag, speciellt eftersom knappen ännu inte är standard på Google. Den stora frågan är först och främst om någon kommer att använda den. Därefter kan man börja fundera vilken inverkan det kan ha för sökmotoroptimering.

1 kommentar:

  1. Jag var tvungen att jonglera scheman, ge tid för uppdateringar bygga ut företagets nyheter och meddelanden. Nu allt som har förändrats! wordpress webbyrå ger företagare / marknadsförare möjlighet att hantera denna verksamhet i farten, vilket sparar mig både tid och pengar. Det är verkligen befriande för många av mina klienter. När vi frågade fick jag liknande svar över hela linjen. I ingen särskild ordning, här är de bästa fem skäl de också älskar WordPress:

    SvaraRadera